Æresmedlem – H.H. Prinsesse Dorrit Romanoff

Historie

Dorrit Romanoff, f. Reventlow, er født i Brasilien af danske forældre. På grund af hendes fars alt for tidlige død flyttede hun med sin mor til Danmark kun fire år gammel. Hun har gået i skole i både Danmark og Schweiz, og som voksen har hun på grund af sit første ægteskab været bosat 15 år i Portugal, samt et år i Rio de Janeiro.

Dorrit er siden 1993 gift med Dimitri Romanoff, prins af Rusland. Fra sit første ægteskab har hun en datter, Sibila. I sin fritid er hun nært engageret i sin mands virke som formand for ”The Romanoff Fund for Russia”, stiftet 1993, hvis overordnede mål er at fremme humanitære initiativer i Rusland, primært for børn.

Dorrit er dekoreret med Ridderkorset af ”Ordem de Beneme-rência” (Portugal), Kommandørkorset af ”Ordem Nacional do Cruzeiro do Sul” (Brasilien) og Storkorset af ”Order of Danilo” (Montenegro).

 

Karriere

1961 - 1976 – Banket- og kongreschef, salgs- og marketingdirektør, samt adm. direktør, på 5-stjernede hoteller med en kapacitet på op til 600 værelser i Portugal og Brasilien

1976 - 1986 - Leder af egen translatørvirksomhed som statsaut. translatør og tolk i det portugisiske sprog

1980 – 1984 - Medlem af Translatørforeningens bestyrelse

1987 – 1993 - Den portugisiske stats turistchef i Danmark

1986 - 1992 - Formand for Dansk-Brasiliansk Selskab

Siden - Leder af egen translatørvirksomhed som statsaut. translatør og tolk i det portugisiske sprog

Formand i Dansk-Brasiliansk Selskab – 1986 - 1992

Efter sin tiltrædelse som formand og med en dynamisk og professionelt tilrettelagt indsats, entusiastisk sekunderet af en dygtig og motiveret bestyrelse, bidrog Dorrit til at øge Dansk-Brasiliansk Selskabs medlemstal betydeligt, og aktiviteterne var spændende, alsidige og mangfoldige. Dorrit tilstræbte altid at prioritere arrangementer af forskellig art, med et lødigt indhold, og afholdt på steder, hvor publikum almindeligvis ikke har adgang.

Begivenheder - højdepunkter i Dorrits bestyrelses tid

Festligholdelsen på Sølyst af ”Quinze de Novembro” med en ”Feijoada à Brasileira”, som siden blev en tradition i foreningen. Tilslutningen til disse frokoster var på ca. 100-120 personer og fandt altid sted i Sølysts store sal.

100-årsdagen for komponisten Heitor de Villa-Lobos, der fandt sted på Teatermuseet i Hofteatret på Christiansborg, og som indledtes med en præsentation ved teatrets daværende direktør Lisbet Grandjean, efterfulgt af en Villa-Lobos koncert under kunstnerisk ledelse af den kendte, brasilianske og i Danmark bosiddende pianistinde, Valéria Zanini. På baggrund af et oplæg præsenteret for det brasilianske kulturministerium blev den kunstneriske del af denne aften afviklet med støtte fra den brasilianske stat. - Aftenen afsluttedes med en souper i ”Snapstinget”!

Kontakt H.H. Prinsesse Dorrit Romanoff

www.romanoff.dk

www.romanovfundforrussia.org

www.dimitriy-romanov-fund.eu